SHERMANOLOGY


Andy en Dorothy Sherman, beter bekend als Shermanology, zijn begonnen aan een heel nieuw hoofdstuk in hun carriere. Ze keren terug naar hun roots met een unieke mix van soul, jazz, funk en vocal house. Onder de naam The Phylosophy, presenteert Shermanology hun ware liefde voor groovy, vocale en toegankelijke housemuziek, gekenmerkt door de stijgende zang van Dorothy en Andy's bas-liefhebbende beats.

Hun muzikale reis begon met de invloed van zowel hun vader (Tony Sherman) als oom, die na Tony's solocarriere The Sherman Brothers vormde. Ze groeiden op met de soundtracks van Motown, Prince, Luther Vandross, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Bebe en Cece Winans en Earth Wind & Fire onder vele andere grootheden.

Shermanology's muziek ging van start in 2011. Ze waren te zien op Avicii's / Tom Hang's 'Blessed'. Daarna volgde een samenwerking met Afrojack voor de enorme hit 'Can not Stop Me'. Deze nummers maakten indruk op alle belangrijke podia van elektronische muziekfestivals en namen hen mee op een wervelende tournee over de hele wereld. Kort daarna begon het duo zich beperkt te voelen door de EDM-trend, omdat het steeds meer de 'ziel' uit hun muziek wegnam. Andy en Dorothy stelden zich de vraag: 'als ze de grote massa zouden wegnemen, zouden ze dan nog steeds van de muziek houden?' Het beantwoorden van die vraag was moeilijk, waardoor ze zich realiseerden dat ze de muziek terug wilden brengen naar de basis: het Motown-geluid waarmee ze opgroeiden, en die vocale house-muziek die Shermanology in de eerste plaats samenbracht.

Shermanology brengt de groove naar Dencity!
19:30 - 20:30